Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Project ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Αν και πολλά χρόνια κομπιουτερόβιος, δεν είχα ποτέ ηλεκτρονική σελίδα, blog, myspace κ.λπ. Κάποιες συγκυρίες τους τελευταίους μήνες, με έκαναν να αποκτήσω μια σελίδα στο myspace και αυτό εδώ το blog.
To "Project ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ήταν μια ιδέα που με κυνηγούσε καιρό.
Πρέπει κάθε μέρα οι συμμετέχοντες (και γω) να πουν Καλημέρα σε κάποιον, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες. Μετά, θα καταγράφετε (όπως και γω) τό συμβάν. Κυρίως ποια ήταν η αντίδραση του συνανθρώπου μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 1η:
1. Στην πρωινή σας έξοδο, για δουλειά, σχολείο, καφέ ή ψώνια, πρέπει να πείτε σε ένα άτομο της επιλογής σας "ΚΑΛΗΜΕΡΑ".
2. Το επίπεδο δυσκολίας της 1ης αποστολής είναι εύκολο. Μπορείτε να επιλέξετε να πείτε "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" σε άτομο της γειτονιάς σας. Που σας γνωρίζει φατσικά, αλλά δεν έχετε πολλά πάρε-δώσε μεταξύ σας. Αποκλείονται οι φίλοι/συγγενείς. Σε αυτούς θα ήταν καλό να λέτε έτσι κι αλλιώς Καλημέρα. Ψάχνετε για ένα άτομο που δεν μιλάτε συνήθως.
3. Όταν θα λέτε την λέξη "ΚΑΛΗΜΕΡΑ", φορέστε το πιο ειλικρινές χαμόγελό σας. Όχι υπερβολικά γιατί δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον άλλον, ούτε να πιστέψει ότι τον κοροϊδεύουμε. Απλά χαμογελάστε του.
4. Μην ξεχνάτε. Η ατάκα "που την είδες την Καλημέρα" από τον οποιονδήποτε είναι κλισέ, αλλά όχι ιδιαίτερα έξυπνη. Το "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" είναι μια ευχή και όχι παρατήρηση. Αλλά ΜΗΝ απαντήσετε. Δεν υπάρχει λόγος. Εσείς απλώς του ευχηθήκατε να έχει μια Καλή Μέρα.
5. Καταγράψτε την εμπειρία σας και την ώρα που συνέβηκε (σημαντικό) ως σχόλιο στο post της κάθε μέρας (Θα φροντίσω να υπάρχει ένα για κάθε μέρα).
6. Επαναλάβετε την επόμενη μέρα τα βήματα της αποστολής, μέχρι αυτή να αλλάξει.
7. Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια Καλημερα ειναι αυτή πες την κι ασ πεσει κατω!!!
http://hellas-fos.blogspot.com

Nikos Apomakros είπε...

Kalimera btw

(ayto pianei?)

georgia είπε...

aaaa ilia mou.. egw pou eimai genikos tis kalimeras..brisko oraia tin idea sou..tha akolouthisoun odigies? tha epektineis to blog? pos akribos to fantazese? pou tha katagrafoume oles aftes tis kalimeres? egw..fefgw se 12 meres apo edw..epomenos..me pernei na pw se pollous kalimera..gnostous kai agnostous:P:P:P

georgia είπε...

nai nai..to ena meros to epiasa tora..tha mas dineis apostoles 1 2 3 ktl:):) kane ena delete sto proigoumeno!! pif xazoula

γιωργος είπε...

Καλησπέρα:)Απο αύριο η καλημέρα. Για να δούμε...

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Είχα τέτοιες περίεργες συμπεριφορές από μικρός! Συνήθως δεν μου απαντούσαν, έτυχε όμως να κάνω και γνωριμίες έτσι...

sinnefo rain είπε...

καλημερα

Brenno είπε...

Se capis un caso!

japanorange είπε...

Καλημερες πολλες πολλες πολλες!Εμεις στηνομαστε ολοκληρη παρεα,περπαταμε στο δρομο και χαιρεταμε ολο τον κοσμο στη γλωσσα που πιστευουμε οτι μιλαει.Εχει τυχει να γνωρισουμε ανθρωπους,να μας βρισουνε,να μας κοιτανε σαν να βγηκαμε απο ιδρυμα.Αυτη η ποικιλια συναισθηματων ειναι κορυφαια και σε φερνει οντως πιο κοντα στους ανθρωπους.

Anti είπε...

Namaste!
αγαπητέ Ηλία είδα το Link σου σε comment που μου έκανες στο Myspace κ ηρθα κατευθείαν...
Ωραία τα όσα λες για όσους ξυπνάνε το πρωί... ισχύει λες το ίδιο κ για το καλησπέρα;
anyway, ακόμα κ αν κάποιος ντρέπεται να μιλήσει σε κάποιον άγνωστο μπορεί απλά να του χαμογελάσει,
οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να χαμογελούν...

Φιλικά
άντη
Μήδεια

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους...όλη μέρα...με πανιά ανοιχτά..
καλημέρα ακόμα και στα βαμπιρ ενέργειας που με περιτρυγιρίζουν...

zekia είπε...

πολυ ωραίο το project σου φίλε μου, θα πάρω την άδεια να το διαφημίσω και θα προσπαθήσω να συμμετέχω, αν και δε μένω στην Αθήνα, ελπίζω πως θα γίνω η τρελή του χωριού!