Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Προεκλογική περίοδος

Καλημέρα,
Τόσους μήνες μας ζαλίζανε (ειδικά τα ΜΜΕ) με το αν θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές. Σαν σήριαλ σκηνοθετημένο από τον χειρότερο μαθητή του Φώσκολου. Τελικά οι εκλογές ήρθαν και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί (αναγκαστικά) συνεχίζουν να μας ζαλίζουν. Οι άνθρωποι νιώθουν ότι τελικά δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα (όποιος κι αν βγει) γι' αυτό και δεν δίνουν τόση σημασία. Ίσως απλά να μην έχουν συνέλθει ακόμα από τις διακοπές τους. Οι εκλογές όμως έχουν αποτυπωθεί στο υποσυνείδητό μας.

Τι σχέση έχουν αυτά με το project Καλημέρα;
Βρήκα στο δρόμο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και απλά τους είπα Καλημέρα. Με κοιτάξανε με μισό μάτι και ο παππούς τόλμησε να με ρωτήσει: "Είσαι υποψήφιος;"

Ίσως ήθελε να βγάλει τα απωθημένα του, ίσως να αντιδράσει. Τελικά έχουμε μάθει, στον δρόμο να μας ενοχλούν (ακόμα και η Καλημέρα είναι επικίνδυνη) μόνο δημοσιογράφοι από κάποια εκπομπή (εγώ ευτυχώς δεν είχα κάμερα μαζί μου) και οι πολιτικοί σε προεκλογική περίοδο.

Καλημέρα σας ...

3 σχόλια:

diva είπε...

Αγαπητέ μου If πολύ φοβάμαι πως η καχυποψία είναι σημείο των απωθημένων -μας- καιρών και όχι απλώς ..των εκλογικών περιόδων.
Απλά τώρα η παράκρουση της εν δυνάμει εκμετάλλευσης εντείνεται και η καχυποψία αυξάνει σε σημείο ..καύσης - εγκεφαλικών κυττάρων.
Όποιος αρέσκεται να ζει με φαντάσματα αυτά θα βλέπει και με αυτά θα τρομάζει κάθε στιγμή του..ενυπνίου του σε ένα τρομακτικό ζενίθ ημιτελούς προσωπικότητας.
Οι υπόλοιποι - ελάχιστοι - θα λέμε Καλημέρα από ψυχής και θα σφίγγουμε το χέρι χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος θα προλάβει να δαγκώσει..

IF είπε...

Αγαπητή diVa, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και λόγω της δικής μου καχυποψίας, γι' αυτό στην 1η Αποστολή που τα πράγματα είναι εύκολα (σαν το 1ο level ενός παιχνιδιού), δεν απλώνουμε το χέρι ;) Πάνω απ' όλα η ασφάλεια και η σωματικής μας ακεραιότητα. Που για να λέμε και την αλήθεια, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και οι καιροί μας, ούτε για Καλημέρα δεν είμαστε. Μόνο ιντερνετικά. Δυστυχώς ...
Άσε που τώρα αναθεωρώ το άρθρο μου. Αν σήμερα πεις Καλημέρα, μπορεί να σε περάσουν για τον εμπρηστή της περιοχής.

diva είπε...

Πες το ψέμματα:-)